Yöresel Lezzetler ve Tarifler

KARA LAHANA ÇORBASI
MALZEMELER 
1 Demet karalahana 
2 Çorba kasigi tereyağı 
1 Çorba kasigi salça 
Yeterince sicak su 
Tuz, karabiber 
2-3 Çorba kasigi misir unu 

YAPILIŞ TARİFİ 
Lahana yapraklarini yikayip, ince seritler halinde dograyin. 
Eger seritler uzunsa ikiye kesin. 
Tencerede tereyağıni eritin ve lahanalari ilave edip yumusayana dek kavurun. 
Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salçayi ilave edip 1-2 dakikakavurduktan sonra tencereye yeterince sicak suyu ekleyin. 
Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. 
Misir ununu azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin. 
Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
Sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatin.
Atesten indirip kaselere bosaltin ve servis yapin
.

Hiç yorum yok: